Anglia

Elk jaar nemen veel leerlingen op de locatie Molenhuispad succesvol deel aan het Anglia examen: een verdieping van het vak Engels. Anglia Network Europe is sinds 1996 een actieve non-profit groep van inmiddels meer dan 350 scholen in 15 landen (waaronder Nederland) in primair-, secundair- en vervolgonderwijs, en wordt gesteund door de EU.

Waarom kiezen voor Anglia?

Het belang van de Engelse taal voor hoger onderwijs en carrièremogelijkheden wordt steeds groter. Daarnaast zijn de exameneisen Engels aangescherpt. Anglia examens laten zien wat er tot nu toe bereikt is met Engels en kunnen stimulerend werken om meer te bereiken. De examens worden op tien verschillende niveaus aangeboden, waarvan de hogere niveaus wellicht toegang bieden tot het Engelstalig hoger onderwijs.

Op de locatie Molenhuispad werken wij met acht van de tien niveaus. We hanteren een richtlijn voor het niveau van de diverse jaarlagen, maar we zijn vooral gericht op maatwerk. Het kan daardoor zijn dat er in iedere jaarlaag op drie of vier niveaus examens wordt gedaan. Kies je voor Anglia bij het CLD, dan volg je het niveau dat het beste bij je past. Ook betekent maatwerk dat je niveaus kunt overslaan. De niveaus zijn gekoppeld aan het ERK (Europees Referentiekader http://www.erk.nl A1-C2).

Anglia is geen cursus – je krijgt dus geen boeken of extra lessen. De examens zijn ontwikkeld door Chichester College in Engeland en worden ook daar nagekeken. Na ca. zes weken zijn de resultaten bekend en worden de certificaten naar de school gestuurd. Deelname aan Anglia is op vrijwillige basis. De kosten worden niet door school betaald. Meer informatie hierover is verkrijgbaar op de pagina schoolkosten.

Meer informatie wordt graag verstrekt door de coördinatoren Anglia van de locatie Molenhuispad (anglia@chrlyceumdelft.nl).

Anglia niveaus

Wij werken met acht van de tien niveaus die Anglia kent.