Keuzebegeleiding

Decanaat

De coördinatie van de keuzebegeleiding en studiekeuze is in handen van schooldecanen.

Zij hebben tot taak aan leerlingen en ouders informatie te verschaffen over de keuze van profielen (havo) en stromen (vwo) en de keuze van een eventuele vervolgopleiding. Daarnaast ondersteunen zij de mentoren bij de individuele begeleiding van de leerling op dit gebied. Op de locatie havo/vwo van de school zijn twee decanen werkzaam.

Jaarlijkse activiteiten die deze keuze ondersteunen zijn bijvoorbeeld: de studievoorlichtingsmarkt, snuffelstage in 3 havo, de droombaandagen voor 4 vwo.

De vakkencombinaties die wij aanbieden kunt u vinden in het blauwe boekje (havo) en het gele boekje (vwo), die in de loop van het schooljaar gepubliceerd worden op de pagina regelingen.

De twee belangrijkste informatiebronnen voor de loopbaanoriëntatie zijn:

• CLD.DeDecaan.net
  • Keuzegids HBO/WO (De link biedt vanaf een schoolcomputer op de locatie Molenhuispad direct toegang tot de Keuzegids. Buiten school wordt via deze link toegang verkregen door in te loggen met de inloggegevens voor dedecaan.net.)

Overige nuttige links: