Logo

T&T bij Stichting Stunt

Eindpresentatie T&T bij Stichting STUNT

In klas 1 maken de leerlingen in 9 weken kennis met het vak Technologie & Toepassing (T&T). De leerlingen werken bij dit vak d.m.v. een projectmatige aanpak aan realistische vraagstukken vanuit het bedrijfsleven of maatschappelijke instelling rond de toepassing van techniek en technologie. 

Stichting Stunt begeleidt jongeren en volwassenen die door welke omstandighedendan ook zijn aangewezen op een uitkering. Zij doen bij Stichting Stunt vrijwilligerswerk of een leerwerktraject richting betaald werk, in samenwerking met de gemeente Delft. Ze hebben o.a. een eigen Upcycle werkplaats. Hier maken ze van afval nieuwe producten. Deze producten worden gemaakt van verschillende soorten plastic. Ze maken van het plastic heel fijn granulaat, dat ze kunnen omsmelten tot allerlei verschillende vormen.

In samenwerking met Stichting STUNT houden de leerlingen zich bezig met het probleem Plastic Soep en bedenken ze een gebruiksvoorwerp dat gemaakt kan worden van dit gerecycled plastic. Met een grote bak vol plastic doppen en zakken, die de leerlingen hadden verzameld, zijn we aan het einde van het project richting de Rotterdamseweg gegaan. We hebben een rondleiding gekregen door de werkplaats en met eigen ogen gezien welke mooie producten er gemaakt kunnen worden. Daarna hebben de leerlingen de ontwerpen op locatie gepresenteerd aan de opdrachtgever. Een groepje had zelfs een presentatie-rap gemaakt! Vogelhuisjes, een klok, tafellamp, een speltafeltje of stempelset zijn zomaar wat ideëen die voorbij kwamen. Misschien hebben we STUNT wel geinspireerd en zien we ze binnenkort bij hen in de winkel liggen! 

Terug naar nieuwsoverzicht