Logo

Raceauto op waterstof

Forze H2 op bezoek bij de CLD-locatie Molenhuispad

 

Het moest blijkbaar zo zijn: na weken van droogte brak de hemel open op het moment dat er op het CLD een raceauto arriveerde die rijdt op waterstof, een brandstof die gemáákt wordt uit water. Veel enthousiaste leerlingen lieten zich niet afschrikken door de nattigheid en kwamen een kijkje nemen bij de bolide van het team Forze H2 van de TU Delft. 

Oud-CLD-leerling en student scheikunde (MST) Lotte werkt mee aan het nieuwste model raceauto. Volgend jaar moet hij gaan rijden met een topsnelheid van maar liefst 300 km/uur. En het uitlaatgas kun je veilig drinken! In twee vwo5 klassen gaf Lotte een presentatie over het team en haar ervaringen. Forze H2 wil laten zien wat voor potentie waterstof heeft als fossielvrije brandstof van de toekomst. Wat ooit begon als een go-kart is inmiddels een volbloed racemonster dat serieus kan wedijveren tegen benzinewagens. Vorig jaar zijn ze zelfs tweede in hun klasse geworden, met studenten – oud-deelnemers aan het ontwikkelteam – achter het stuur. 

Lotte en haar twee teamgenoten gaven een mooi beeld van waar moderne technologie toe in staat is en wat je als TU student kunt doen als je een stukje (snelle) uitdaging zoekt. Met hun ontwikkel- en teamervaring op zak zijn deze studenten straks nóg aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. Een prachtige inspiratie voor onze leerlingen op weg naar hun eigen keuzes voor de toekomst. 

Terug naar nieuwsoverzicht