Logo

Technasium in klas 1

Op vrijdag 27 januari hebben de leerlingen van klas 1 vwo-technasium (vt1a en vt1b) hun tweede en tevens laatste opdracht van het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) afgesloten met een eindpresentatiemarkt in de HOT-ruimte. 

De leerlingen hebben in viertallen onderzoek gedaan naar respectievelijk de duurzaamheid van het CLD en het duurzaamheidbesef van de CLD’ers.Tijdens een presentatiemarkt hebben de leerlingenteams hun bevindingen van de afgelopen acht weken gepresenteerd aan hun docenten en de twee opdrachtgevers; de heer Nahumury van  Eco-Schools en de heer van Baarle van het CLD.

Later op de middag konden ook de ouders komen genieten van de presentatiemarkt. Dit bood een mooie gelegenheid om de leerlingen in actie te zien en kennis te maken met de HOT-ruimte. Tevens kregen de ouders gelegenheid om hun stem uit te brengen op het beste onderzoeksteam.

De twee winnende teams werden bij de afsluitende prijsuitreiking beloond met een groot applaus van ouders, opdrachtgevers, docenten en klasgenoten. Enkele reacties van leerlingen:

"Ik vond het erg leuk om mensen te mogen interviewen. Ik vond het ook erg leuk om eco-codes te verzinnen. Je denkt nog eens goed na over wat spreekt de kinderen aan en wat vinden ze leuk om te doen. Ook was het leuk om de presentatie te laten zien en dan ook te horen krijgen dat ze het idee erg leuk vinden en later dat je gewonnen hebt." 

"Ik vond het vooral leuk dat je zelf leert hoe je iets moet doen. Je leert bijvoorbeeld zelf hoe je een enquête moet afnemen of hoe je een nul-meting uitvoert." 

"Ik vind de creatieve kant heel leuk en ook het feit dat je met problemen te maken krijgt van echte bedrijven spreekt mij aan. Maar ik vind alle pv's (persoonlijke verslagen) en onderzoeksrapporten wat minder leuk."   

Terwijl de leerlingen van vt1a en vt1b voor dit schooljaar afscheid genomen hebben van het vak O&O, is het vak voor de leeringen van hvt1 pas begonnen. Afgelopen maandag zijn zij op excursie geweest naar de Haagse Hogeschool waar zij verwelkomd werden door hun opdrachtgever; de heer Mens. Hij is de opdrachtgever van de eerste opdracht van hun O&O-carrière waarbij zij zich moeten inleven in de rol van jonge ontwerpers om zo de auto van de toekomst te ontwerpen. 

(bovenste foto: vt1a en vt1b, onderste foto hvt1d) Kijk voor meer foto's op de pagina met fotoalbums.

Terug naar nieuwsoverzicht