CLD - CLD bezoekt LUMC
Logo

Bezoek LUMC

Marijn, Julia, Simone, Dorrit

Op woensdag 13 december zijn wij, Marijn Willemse, Simone van Doorn, Julia Beek en Dorrit Huijskes, een dag in het LUMC geweest. Wij waren allen geïnteresseerd in de studie Biomedische wetenschappen en wilden er graag wat meer van weten. Deze dag is georganiseerd door mevrouw dr.B. Hogers (studieadviseur) Biomedische wetenschappen van de Leidse Universiteit) en prof. dr. O.C. Meijer (afdeling Endocrinologie), via onze biologieleraar R. de Rijk.

Het programma bestond uit een ontvangst door de studieadviseur, het volgen van een hoorcollege, een rondleiding door het LUMC, een gesprek met de studieadviseur en een gesprek met professor Meijer. 

Het hoorcollege was erg interessant en goed te begrijpen, wat het erg leuk maakte. De professor vertelde over het DNA van virussen en hoe dit gebruikt wordt om nieuwe vaccinaties te ontwikkelen. Het was een verdiepend hoorcollege dus soms dook de professor dieper de theorie in, maar gelukkig zaten wij elk naast een student, de jaarvertegenwoordigers (JVT’s), die ons hier meer over uit kon leggen. Ook werd er verteld over onderzoeken rondom de virologie die momenteel lopen en over de practica die de studenten zelf hebben uitgevoerd, en gaan uitvoeren, om meer over virussen en hun werking te weten te komen. Het hoorcollege gaf een goed beeld van studeren zelf en natuurlijk van Biomedische wetenschappen. 

Vervolgens gaven de JVT’s ons ook een rondleiding, die we eindigden bij de studieadviseur, Bianca Hogers. Zij vertelde ons nog wat meer over de studie en over Leiden aan de hand van de presentatie voor de open dag van de universiteit. Hier werden ook veel van onze vragen beantwoord. Professor Meijer heeft ons tot slot nog een rondleiding door het lab gegeven. We zagen bijvoorbeeld de ruimte waar cellen gekweekt werden voor experimenten, snijmachines die hele dunne laagjes weefsel konden snijden waarna ze onder de microscoop bekeken konden worden, de PCR-machine die we herkenden van onze eigen biologieles en de stoof en koelruimte. Tijdens deze rondleiding vertelde Onno Meijer nog meer over Biomedische wetenschappen en zijn eigen onderzoek wat zich op stresshormonen zoals cortisol richt.

Al met al was het een hele leuke en leerzame dag! Het heeft ons zeker geholpen een beter beeld te krijgen van de studie dan een open dag dat zou doen.

Terug naar nieuwsoverzicht